Vind het geluk onder de Spaanse zon!

Door Johan Wachtmeester (opgetekend door Sanne Hoving)

De zomervakantie staat voor de deur. Daarom deel ik vandaag een bijzondere vakantietip: Casa Arroyo de la Montaña in Andalusië. Deze bed&breakfast in het zuiden van Spanje kenmerkt zich niet alleen door een prachtig uitzicht en heerlijk weer, maar ook door de eigenaren Nel en Jeroen.
Zo’n acht jaar geleden klopte Jeroen aan bij Cvites. Een scheiding, verhuizing en problemen op het werk hadden bij hem tot een zware burnout geleid. In die periode heb ik Jeroen begeleid, en we hebben altijd contact gehouden.

Neem je leven in eigen hand en volg je droom

Het leuke van contact met oud-cliënten is dat je het resultaat van je werk op de lange termijn ziet. Want ook na het traject bij Cvites heeft Jeroen nog genoeg meegemaakt. Hij begon een klusbedrijf, dat goed liep, maar het zorgde bij hem opnieuw voor teveel spanning. Twee jaar geleden volgden hij en zijn grote liefde Nel hun droom, door een huis in Spanje te kopen.

Hoewel Jeroen van vele kanten hulp en begeleiding heeft gehad, geeft hij mij nog steeds terug hoe waardevol de periode bij Cvites voor hem geweest is. ‘Je hebt mij laten weten en voelen hoe ik het leven weer zelf in eigen hand kan nemen’, schreef hij laatst in een mail. Dat compliment was goed voor een glimlach die ik een week lang niet meer van mijn gezicht kreeg.

Soms is het een klein moment in een coachingstraject dat de meeste indruk achterlaat. In het geval van Jeroen was dat een wandeling langs het Oranjekanaal, waarbij hij steeds achter mij bleef lopen. Ik vroeg hem of hij ook even ‘voorop’ wilde lopen, en die vraag bracht uiteindelijk heel wat teweeg.

Nooit te laat voor keuzes

Op zijn 52e zat Jeroen in de ww. Nu is hij 61 en in de bloei van zijn leven. De bed&breakfast loopt goed en Nel en hij genieten volop van het Spaanse landschap en hun gasten. Jeroen: ‘Ik kijk terug op een vaak moeilijke periode van pijn, teleurstelling en loslaten. Maar ook op een periode van durven ontdekken wat ik echt wilde, nodig heb en aankan.’casa-arroyo-de-la-montana-pool2-474x342

Het verhaal van Jeroen is voor mij een perfect voorbeeld van wat het coachingsvak zo mooi maakt. Ik deel het hier met jullie om te laten zien dat het nooit te laat is om je lot in eigen hand te nemen. Geïnspireerd door Jeroen wens ik jullie een mooie zomer. Vind het geluk onder de Spaanse (Italiaanse, Afrikaanse, Nederlandse) zon!