Lifecoaching

Voorkomen is beter dan verzuimen

Een lifecoach kan je helpen als je op je werk uit balans bent, of dat nu komt door je werk- of privésituatie of door een combinatie daarvan. Bijvoorbeeld bij stressklachten, gezondheidsklachten of zorg voor een naaste. De lifecoach kan helpen verzuim te voorkomen, maar kan ook worden ingeschakeld als je al ziek thuis zit. Werkgevers kunnen lifecoaching ook inzetten als onderdeel van organisatiebreed gezondheidsmanagement.

Wat doen we?

Het coachingstraject is gericht op het hervinden van het zelfsturend vermogen. Het doel van de begeleiding is dan ook dat je uiteindelijk zelf in staat bent stappen te ondernemen om verzuim te voorkomen.  

  • Intake: oriënterend en voorbereidend gesprek
  • Gesprekken met de lifecoach, ondersteund door huiswerkopdrachten en jouw eigen inbreng van praktijksituaties
  • Terugkoppeling op de sessies
  • Kort eindverslag, zo mogelijk zelf geschreven en door de coach aangevuld
  • Indien gewenst eindgesprek met de opdrachtgever en de coach

Hoe lang duurt het?

De gesprekken vinden plaats in een periode van vier tot vijf maanden. Voor een grondige aanpak en een blijvende oplossing geven wij de voorkeur aan acht tot tien gesprekken, maar dit kan, afhankelijk van het budget en de situatie, naar boven of beneden worden aangepast.

Heb jij behoefte aan een lifecoach? Of wil je weten hoe een lifecoach van Cvites kan bijdragen aan de vitaliteit binnen jouw organisatie? Bel of mail ons dan, we komen graag met je in contact.

Het is een intensief traject met meerdere testen en gesprekken waardoor je een beter beeld krijgt van wie je bent en waar je staat, en uiteindelijk ook waar je naartoe wilt. Het is goed om te weten wat je krachten en kwaliteiten zijn en niet alleen te focussen op de valkuilen.

Margreet

Een prachtig, leerzaam traject heb ik doorlopen. Mooie gesprekken, verhelderende antwoorden, nieuwe benadering.Veel inzichten gekregen, door een rollenspel, maar ook door de verdiepingsvragen die Agnes mij stelde tijdens de gesprekken.

Ina

Ik heb veel inzicht gekregen in mijn eigen handelen en wat voor gevolgen deze hebben. Er werd mij een spiegel voorgehouden. Het maakt mij bewuster van mijn handelen en de impact daarvan.

Peter

Door de 2-wekelijkse gesprekken te combineren met huiswerkopdrachten kun je in een paar weken tijd veel bereiken. Ik ben blij met de resultaten. Ik weet nog beter waar ik goed in ben, waar ik aan kan werken en welk type organisaties mijn interesse hebben. Maaike heeft de juiste handvatten voor de komende periode mee gegeven.

Marije

Mijn coach liet mij inzien, door mij te laten praten, wat ik nu echt wilde en waar eigenlijk mijn passie voor het werken ligt en waar ik het liefst zou werken. En het belangrijkst wat ik eigenlijk het liefste doe. Dat heeft mij echt geholpen om nieuwe stappen te durven zetten.

Diana

De gesprekken met Anita hadden vanaf dag 1 resultaat. Elk gesprek bracht me weer nieuwe inzichten. Ze had goed door waar mijn knelpunten zaten, waardoor ze de juiste vragen stelde om daar weer verder in te komen.

Maaike

Cvites heeft me echt enorm op weg geholpen, waar ik erg dankbaar voor ben.

Anco

Ik heb nu goed in beeld wie ik ben, waar ik sta en wat mij nog te doen staat!
Dit geeft mij rust en vertrouwen voor nu en de toekomst.

Inge

Ik ben bij Cvites binnengekomen met de vraag: “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik”. In mijn zoektocht hierin ben ik geholpen door Agnes Kortwijk. Ze was “mijn stok achter de deur”, maar die had ik nodig om mijn einddoel te bereiken. Agnes heeft me steeds laten weten dat ik optimaal gebruik moet maken van mijn netwerk. Dat advies heb ik ter harte genomen. D.m.v. mijn netwerk ben ik nu begonnen in mijn nieuwe baan. Dit is was ik wil en het geleerde kan ik iedere dag toepassen!

Alie

Ik vond de samenwerking echt super en heb er echt heel veel aan gehad. Bedankt voor je steun en luisterend oor, tips en advies Heidy. Mijn zelfvertrouwen is door het traject heel erg toegenomen!

Richard

Ik zou Cvites ten zeerste aanbevelen, je komt tot inzichten waardoor je jezelf en anderen beter kunt analyseren en beoordelen, met als uitkomst, betere conclusies! Ik heb geen traject gevolgd, maar wel een goed en openhartig gesprek kunnen voeren met Geert. Hierdoor ben ik in mijn opvattingen gesterkt en kan ik nu weer beter stappen vooruit zetten.
Waarvoor hartelijk dank.

Rudy

Marten heeft mij uitstekend geholpen bij het voorbereiden van een pitch. Zowel de inhoudelijke input als de opbouwende feedback op houding en presentatie, alles kwam aan bod en heeft mij veel zelfvertrouwen gebracht. Zonder de hulp van Marten had ik er die avond niet zo zelfverzekerd gestaan! Bedankt!

Anita / Proxcys

Van tevoren had ik een ander idee bij het resultaat. Mijn insteek was, als ik hier klaar mee ben heb ik a. een andere baan of b. mij opgegeven voor een studie. Ik heb van Maaike geleerd dat de weg (zoektocht) er naartoe ook erg waardevol is. Dat ik niet te snel moet willen.

Ingeborg

Ik heb erg veel gehad aan het gesprek met Geert. De verbeterpunten heb ik doorgevoerd in mijn CV en nu ben ik aangenomen voor een hele leuke functie, dus het resultaat is zeer goed geweest. Duidelijke uitleg die je kunt doorvoeren en meenemen voor de rest van je carrière!

Maike

Ik ben hartstikke dankbaar voor dit traject bij Heidy. Door haar vertrouwen ben ik een HBO opleiding gaan volgen, waar ik zelf nooit aan gedacht had. En nu heb ik een diploma op zak! Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn verdubbeld en hoe de toekomst ook uitpakt, dit pakken ze me niet meer af.

Christien