Geschiedenis, missie en visie

Met de oprichting van Cvites op 1 januari 2001 kwam een lang gekoesterde wens uit van de beide oprichters Laurens Ponds en Geert Hoving. Zij kenden elkaar al ruim 4 jaar vanuit het Regionaal Bureau Onderwijs Drenthe, een intermediair voor scholingsvragen. Door veranderende wet- en regelgeving viel het bestaansrecht voor het RBO weg en ontstond er een geheel nieuwe markt voor arbeidsbemiddeling; de re-integratiemarkt. Vanuit het kantoorpand aan de Hooggoorns in Emmen startte het nieuwe bedrijf met 12 medewerkers, die zich inzetten voor de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Een nieuw bedrijf vroeg om een nieuwe naam. De naam Cvites is afgeleid van curriculum vitae (levensloop, levendigheid) en vitesse (snelheid): waarden die we belangrijk vinden. Door de enorme vlucht van de re-integratiemarkt groeide Cvites als kool. Al snel was het pand aan de Hooggoorns te klein. In 2004 verhuisden we naar het prachtige pand van de Oude Melkfabriek in Noordbarge in Emmen. Met een spraakmakende opening door Herman van Veen zette Cvites zich goed op de kaart. Daarna bleef het bedrijf groeien tot ruim 80 medewerkers in 2010. Met vestigingen in Emmen, Assen, Hoogeveen, Steenwijk en Groningen werden (met name) gemeenten in heel Noordoost Nederland bediend. Behalve de re-integratie van werkzoekenden begeleidde Cvites honderden inburgeraars en werd er een professionele loopbaantak opgezet. Daarnaast werd via de Werkfabriek BV werk gecreëerd voor mensen die nog te ver van de arbeidsmarkt afstonden.

In de loop van 2010 kwam er een einde aan de groei. De overheid wilde zelf meer grip op de re-integratieactiviteiten krijgen. Contracten werden niet meer verlengd en projecten werden afgesloten. Ondanks verschillende reorganisaties moesten Laurens en Geert eind 2013 zelf het faillissement aanvragen en kwam aan de mooie droom een eind. Maar vastberaden en met nieuwe plannen en energie heeft Cvites op 5 november 2013 een doorstart kunnen maken met de succesvolle loopbaantak. Met behoud van dezelfde naam en met een enorme inzet en motivatie hebben we bijgedragen aan loopbaanontwikkeling voor vele organisaties in de regio. Onze dienstverlening is sindsdien uitgebreid naar organisatie- en teamontwikkeling. Onze loopbaan- en teamcoaches werken vanuit Emmen, Assen, Hoogeveen, Hardenberg, Groningen, Deventer en Zwolle.

Missie en visie

Cvites is ervan overtuigd dat mensen het verschil maken voor elke organisatie. Bevlogen medewerkers zijn productiever, gelukkiger én ze houden hun werk langer vol. Gezonde uitdaging, motivatie, voldoening, waardering en ontwikkeling zijn onmisbaar voor ieder mens en elk team. Wij dragen bij aan de duurzame inzetbaarheid van mensen door op al deze punten de juiste balans te helpen vinden.

Bij alles wat we doen hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We streven naar een langdurige en goede relatie met onze klanten. Onze natuurlijke interesse in mensen is hierbij van grote waarde. Ook voor de producten en materialen die we gebruiken maken we steeds meer duurzame keuzes.