Re-integratie tweede spoor

De toekomst ligt voor je, niet achter je

Uitval door ziekte kan veel verdriet, boosheid en verlies van zelfvertrouwen met zich meebrengen. Zonder hier aan voorbij te gaan, gaan onze loopbaancoaches samen met jou op zoek naar wat nog wel kan. Door te focussen op competenties en drijfveren blijkt dat er ook na het verliezen van een baan vaak nog heel veel mogelijk is.

Re-integratie tweede spoor is bedoeld voor mensen die door ziekte gedwongen op zoek moeten naar ander werk en voor wie binnen de eigen organisatie geen passende functie beschikbaar is.

Wat doen we?

Ieder traject begint met een vrijblijvende intake om kennis te maken en inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie. In dit gesprek stellen we samen de doelen vast en bespreken we het programma. Indien mogelijk maken we gebruik van het advies van de arbeidsdeskundige en de bedrijfsarts.

Fase 1. Heroriёntatie: wie ben je, wat kun je, wat zoek je

  • Onderzoeken van capaciteiten, drijfveren en praktische mogelijkheden, met behulp van ePortfolio en testen
  • Persoonlijke coaching op het gebied van zelfmanagement, zelfvertrouwen en assertiviteit
  • Opstellen van een volledig persoonsprofiel

Fase 2. Arbeidsmarktoriëntatie: voorbereiding op solliciteren

  • In kaart brengen van het netwerk en dit leren gebruiken, o.a. via sociale media
  • Sollicitatievaardigheden trainen: oefenen persoonlijke presentatie, contact leggen, sollicitatiegesprekken
  • Opstellen van een overzichtelijk zoekprofiel

Fase 3: Begeleiding en bemiddeling: vinden van een passende baan

  • Passende vacatures zoeken
  • Solliciteren: netwerk inzetten, contact leggen, brieven schrijven, gesprekken voorbereiden
  • Opsporen en eventueel invullen van een werkervaringsplaats

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie varieert de begeleidingsperiode doorgaans van 9 tot 12 maanden. Wij bieden werkgevers de mogelijkheid om een re-integratie tweede spoor per fase te betalen.
Zie ook: Productblad re-integratie tweede spoor

Wil je meer weten over re-integratie tweede spoor bij Cvites of een offerte aanvragen? Bel ons dan, of stuur een mailtje.

 

Is re-integratie tweede spoor haalbaar?

Het haalbaarheidsonderzoek re-integratie tweede spoor is bedoeld voor (werkgevers van) werknemers die uitvallen. Het geeft antwoord op de vraag of een re-integratie tweede spoor realistisch en haalbaar is. Aanleiding voor een haalbaarheidsonderzoek is veelal het oordeel van de bedrijfsarts over de beperkte belastbaarheid van de werknemer in combinatie met de mogelijkheden die er zijn volgens de arbeidsdeskundige. Het onderzoek maakt inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn voor de betrokken werknemer op de arbeidsmarkt. Als uit het onderzoek blijkt dat hij of zij onvoldoende kansen heeft op de arbeidsmarkt, dan kan het onderzoek gebruikt worden bij de aanvraag van een deskundigenoordeel bij het UWV. Hiermee kan een loonsanctie worden voorkomen. Indien er wel mogelijkheden zijn, dan kan het haalbaarheidsonderzoek geïntegreerd worden in een aansluitend re-integratie tweede spoortraject.

Een haalbaarheidsonderzoek duurt afhankelijk van de vraag zo’n vier tot tien weken.
zie ook: Productblad Haalbaarheidsonderzoek

Wil je meer weten over het haalbaarheidsonderzoek of een offerte aanvragen? Bel ons dan, of stuur een mailtje.

 

Een re-integratie traject starten is nooit leuk, als je een passie hebt die je graag wilt volhouden. Wanneer dit niet meer lukt zul je verder moeten gaan kijken. Mijn ervaring binnen het re-integratie traject van Cvites is zeer positief.

Leanne

Ik heb veel geleerd van Maaike. Ze was heel duidelijk in haar uitleg en goed bereikbaar via mail en Whatt’s App. Ze heeft me zelfvertrouwen teruggegeven en heeft me laten inzien dat er daadwerkelijk bedrijven zijn die geïnteresseerd zijn in mij. Ik heb veel gehad aan de groepsgesprekken, vooral het vragenvuur vond ik heel leerzaam. 

Monique

Ik heb mijn zelfwaarde en zelfverzekerdheid teruggevonden. Ik ga een positieve periode tegemoet. Ik ben al meerdere keer in de selectie geweest. Volgende keer zal het lukken!

Verena

Het grootste pluspunt van Cvites is dat ze je zelfvertrouwen weer opvijzelen. Na ontslag heeft die namelijk toch een deuk opgelopen. Door de gesprekken en het traject van Cvites te volgen kwam ik er toch weer uit met een positief gevoel en vertrouwen in mezelf.

Adri

Door middel van workshops en gesprekken hielp Cvites mij om weer de eerste stapjes op de (nieuwe) arbeidsmarkt te zetten.

Ciska

Wat het traject mij geleerd heeft is dat wanneer je een stap zet er nieuwe mogelijkheden achteraan komen en na een half jaar zijn er mogelijkheden waar ik zelf het bestaan niet wist.

Leo

Ik heb veel aan mijn coach gehad doordat ze hoorde wat ik zei. Het gaat beter met mij en ik heb vertrouwen in de toekomst. Ik weet zeker dat er leuk werk op mijn pad komt wat bij mij past.

Yvonne

Weer vaste grond onder de voeten en heb – vooral hierdoor – op dit moment weer een leuke (tijdelijke) baan! Top! Dank jullie wel!!

Aaltje

Het traject is mooi rustig opgebouwd, met ruimte voor het individu om te wennen aan de nieuwe situaties.

Edwin