Re-integratie tweede spoor

De toekomst ligt voor je, niet achter je

Re-integratie tweede spoor is bedoeld voor mensen die door ziekte gedwongen op zoek moeten naar ander werk en voor wie binnen de eigen organisatie geen passende functie beschikbaar is. Uitval door ziekte kan veel verdriet, boosheid en verlies van zelfvertrouwen met zich meebrengen. Zonder hieraan voorbij te gaan, gaan onze loopbaancoaches samen met jou op zoek naar wat nog wel kan. Door te focussen op competenties en drijfveren blijkt dat er ook na het verliezen van een baan vaak nog heel veel mogelijk is.

Indien er twijfel bestaat over de haalbaarheid van een tweede spoortraject kan Cvites ook een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. Als blijkt dat een medewerker onvoldoende kansen heeft op de arbeidsmarkt, dan kan het onderzoek gebruikt worden bij de aanvraag van een deskundigenoordeel bij het UWV. Indien er wel mogelijkheden zijn, dan kan het haalbaarheidsonderzoek geïntegreerd worden in een aansluitend re-integratie tweede spoortraject.

Wat doen we?

Ieder traject begint met een vrijblijvende intake om kennis te maken en inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie. In dit gesprek stellen we samen de doelen vast en bespreken we het programma. Indien mogelijk maken we gebruik van het advies van de arbeidsdeskundige en de bedrijfsarts.

Fase 1. Heroriёntatie: wie ben je, wat kun je, wat zoek je

  • Onderzoeken van capaciteiten, drijfveren en praktische mogelijkheden, met behulp van ePortfolio en testen
  • Persoonlijke coaching op het gebied van zelfmanagement, zelfvertrouwen en assertiviteit
  • Opstellen van een volledig persoonsprofiel

Fase 2. Arbeidsmarktoriëntatie: (voorbereiding op) solliciteren

  • In kaart brengen van het netwerk en dit leren gebruiken, o.a. via sociale media
  • Sollicitatievaardigheden trainen: oefenen persoonlijke presentatie, contact leggen, sollicitatiegesprekken
  • Actief solliciteren (indien mogelijk) en/of zoeken naar een werkervaringsplaats of stage
  • Opstellen van een overzichtelijk zoekprofiel

Fase 3: (Optioneel) Begeleiding en bemiddeling: vinden van een passende baan

  • Passende vacatures zoeken
  • Persoonlijke coaching bij het proces van solliciteren: netwerk inzetten, contact leggen, brieven schrijven, gesprekken voorbereiden

Hoe lang duurt het?

Een volledig tweede spoor duurt minimaal 6 maanden. Wij bieden werkgevers de mogelijkheid om een re-integratie tweede spoor per fase te betalen.

Wil je meer weten over re-integratie tweede spoor bij Cvites of een offerte aanvragen? Bel of mail ons dan.

Ik heb veel aan mijn coach gehad doordat ze hoorde wat ik zei. Het gaat beter met mij en ik heb vertrouwen in de toekomst. Ik weet zeker dat er leuk werk op mijn pad komt wat bij mij past.

Yvonne

Door middel van workshops en gesprekken hielp Cvites mij om weer de eerste stapjes op de (nieuwe) arbeidsmarkt te zetten.

Ciska

Het grootste pluspunt van Cvites is dat ze je zelfvertrouwen weer opvijzelen. Na ontslag heeft die namelijk toch een deuk opgelopen. Door de gesprekken en het traject van Cvites te volgen kwam ik er toch weer uit met een positief gevoel en vertrouwen in mezelf.

Adri

De uitvoering was perfect. Ik ben zeer positief hoe Cvites mij heeft geholpen door deze niet altijd gemakkelijke tijd.Het resultaat heeft voor mij betekend dat ik toch wat anders ben gaan doen dan mijn laatste beroep. Ben door goede gesprekken met Wilma in een andere bedrijfstak terecht gekomen en krijg hier op dit moment weer heel veel energie van om hier het beste uit te halen.

Adrie

Ik ben tevreden met het resultaat. Ik ben blij met de update van mijn CV, de pitch en een aantal lijntjes die gelegd zijn naar potentiële werkgevers. Het vertrouwen van Heidy in mijn kwaliteiten hebben mij geholpen om door te gaan.

Susanne

Door de goede begeleiding van Caroelien heb ik ontdekt wat mijn kwaliteiten en interesses zijn en wat het “ideaalplaatje” van mijn werkplek is. De resultaten zijn verbazend goed: ik voel me sterk, ik ken mijzelf beter, ik ben niet meer bang om naar een andere baan te zoeken en ik weet hoe ik dat moet doen.

Aleksandra

Ik ben door de coaching van Heidy krachtiger geworden als persoon en kan mijn kwaliteiten nu overbrengen. Ik sta nu voor het eerst in mijn leven positief tegenover het traject van solliciteren. Gaandeweg het proces kreeg ik hier steeds meer vertrouwen in. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat ik ontspannen tijdens het sollicitatiegesprek aanwezig was en uiteindelijk een fantastische nieuwe baan nu heb.

Ilse

Ik ben erg tevreden over het traject bij Cvites. Maaike is zeer professioneel. Ze straalt warmte en oprechtheid uit wat ervoor zorgt dat de setting direct vertrouwd voelt. Ik durfde mij dan ook vrij snel open te stellen over zaken rondom mijn traject. Maaike is heel goed in staat om het traject naar behoefte aan te passen.

Ellen 1

Ik ben uitermate tevreden over de positieve manier waarop Agnes mij geholpen heeft. Ze dacht mee en zorgde dat het traject zoveel mogelijk aansloot bij wat ik nodig had. Uit de gemaakte testen kwamen soms verrassende dingen naar voren. Daarnaast had Agnes goede en bruikbare tips.

Agnes

Ter ondersteuning van het traject biedt Cvites professionele instrumenten (bijv. DISC assessment). Dit heeft een positieve bijdrage geleverd aan de heroriëntatiefase. Hierdoor heb ik een beter beeld gekregen van mijn talenten, drijfveren en functies die bij mij passen. Met deze kennis kon ik redelijk snel gerichter gaan solliciteren. In deze fase heeft Maaike mij geholpen met het schrijven van sollicitatiebrieven, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en het hervinden van mijn zelfvertrouwen.

Ellen 2

Het traject is mooi rustig opgebouwd, met ruimte voor het individu om te wennen aan de nieuwe situaties.

Edwin

Echt geweldig, heel persoonlijk, heel open. Echt geholpen met meedenken, meekijken, etc. Agnes je hebt het grandioos gedaan. Ik gun iedereen jou als coach in zo’n traject! Geëindigd met 100 % afkeuring en daarna een lief luisterend oor.

Karlien

De gesprekken met Maaike waren erg prettig. Mijn traject is vroegtijdig beëindigd doordat ik volledig ben afgekeurd. Maar ik had het erg naar mijn zin op mijn re-integratieplek. Maaike heeft me fantastisch geholpen. Ze voelde me goed aan en liet me vooral goed naar mezelf kijken en luisteren.

Jeanette

Ik heb veel geleerd van Maaike. Ze was heel duidelijk in haar uitleg en goed bereikbaar via mail en Whatt’s App. Ze heeft me zelfvertrouwen teruggegeven en heeft me laten inzien dat er daadwerkelijk bedrijven zijn die geïnteresseerd zijn in mij. Ik heb veel gehad aan de groepsgesprekken, vooral het vragenvuur vond ik heel leerzaam. 

Monique

Loopbaancoach Agnes Kortwijk heeft het traject zorgvuldig op mijn concrete situatie afgestemd. Ze was steeds goed voorbereid, ze kon goed inspelen op de actuele situatie, ze was prikkelend en spiegelend op de momenten dat dat nodig was en ze bood steeds nieuwe invalshoeken gaandeweg het traject die mij uitdaagden om stappen te zetten.

Edwin (1)

Heidy weet van aanpakken, ze is heel deskundig en betrokken. Ik voelde me door haar erg gesteund en geholpen. Ze heeft veel voor mij gedaan. Erg tevreden. Ik zit nu, gezond en wel, weer op een fijne werkplek. Zonder Heidy was me dat niet gelukt.

Jacquelien

Het was ook wel heel confronterend maar daarom ook verhelderend waar de knelpunten zitten. Maaike wist de vinger op de zere plek te leggen en mij hiermee inzicht te geven in mijn handelen. Ik heb geleerd om beter voor mijzelf te zorgen door mijn grenzen eerder te leren herkennen en te bewaken.

Marjolein

Ik heb heel veel nuttige informatie van Sanne gekregen en het was ook nog eens gezellig!

Harrie

Helder, duidelijk traject met mogelijkheden voor maatwerk.
Anita is betrouwbaar en een sparringpartner; en deze 2 punten zijn juist voor mij uiterst belangrijk. Kracht voor het heden en de toekomst, dat heeft het mij gegeven.

Catharina

Het was een intensief traject, waarin ik veel heb mogen leren zowel qua werk als wat bij mij past als persoon. Ik heb met behulp van het traject verschillende mogelijkheden kunnen bekijken en uitproberen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe baan. Persoonlijke begeleiding en veel ruimte om vragen te stellen. Er wordt echt met je meegedacht.

Ik ben heel tevreden over de begeleiding  Ik voelde mij gezien en gehoord. Ik heb nieuwe inzichten verworven wat betreft persoonlijke kwaliteiten/talenten en veel bevestiging gekregen van wie ik ben en welke beroepen/functies bij mij passen.

Miranda

Ik heb veel geleerd van mijn coach, vooral over mezelf en hoe ik handel naar mezelf en anderen in verschillende situaties. Waar liggen mijn grenzen en hoe leer ik hiernaar luisteren zonder altijd maar te willen voldoen aan de verwachting van anderen. Het gehele proces is een investering in je toekomst. Ik neem deze ervaring met me mee en zal hier nog vaak aan terug denken om mezelf even op scherp te zetten.

Jasmijn

Je werkt volgens een stappenplan maar dan wel aangepast aan jou als individu. Wat heb je nodig en waar kan Cvites in bijdragen. Er is een transparante vorm van begeleiding en jij als cliënt met jouw hulpvragen wordt daarin voorop gesteld. Je krijgt een helder beeld van jouw handelen en manier van communiceren naar de buitenwereld. Waar liggen je sterkte en minder sterke punten en hoe kun je dat het beste inzetten voor jezelf.

Jasper

Professioneel maar toch laagdrempelig. Veel nieuwe inzichten gekregen en kunnen toepassen in het sollicitatieproces waarbij ik ook effectiever heb leren netwerken. Cvites is een goede steun in de rug op weg naar een nieuwe baan

Paulien

Ik heb mijn zelfwaarde en zelfverzekerdheid teruggevonden. Ik ga een positieve periode tegemoet. Ik ben al meerdere keer in de selectie geweest. Volgende keer zal het lukken!

Verena

Weer vaste grond onder de voeten en heb – vooral hierdoor – op dit moment weer een leuke (tijdelijke) baan! Top! Dank jullie wel!!

Aaltje

Maaike weet met een kritische blik mensen te motiveren en te stimuleren. Dit maakt dat we in een relatief korte tijd veel resultaat hebben weten te boeken.Ik ben erg tevreden met het resultaat . Ik ga weer met een boost aan zelfvertrouwen en frisse moed starten aan een nieuwe baan.

Ellen 3

Ik heb de gesprekken met Agnes als zeer prettig ervaren. Agnes is heel goed in luisteren en vragen stellen, vervolgens kan ze je goed een spiegel voorhouden, feedback geven en het gesprek afsluiten met een opdracht voor de weken daarna. Dit zorgt ervoor dat de focus op het coachingstraject de weken daarna doorgaat. Ik kwam heel onzeker over mijn fysieke beperking en mijn toekomst binnen. Ik kijk weer met heel veel vertrouwen naar de toekomst! Ik kan iedereen die vastloopt in het leven,  Cvites aanraden. Ik gun iedereen ‘een Agnes’!

Anne

Wat het traject mij geleerd heeft is dat wanneer je een stap zet er nieuwe mogelijkheden achteraan komen en na een half jaar zijn er mogelijkheden waar ik zelf het bestaan niet wist.

Leo

Ik heb me bij Maaike erg gezien gevoeld. Ik heb veel waardering voor haar manier van werken en vooral ook haar manier van kijken naar mijn behoeftes. Ik ben voortijdig gestopt met het traject,maar dat lag zéker niet aan Maaike.

Elly

Al vrij snel in het traject heb ik de regie weer over mijn eigen loopbaan kunnen terugpakken en ben ik uit de “klaagstand” in de “ontwikkelstand” gestapt. Dat is zeker ook de verdienste geweest van loopbaancoach Agnes die mij daarin heeft gestimuleerd en ondersteund. Hierdoor is gaandeweg mijn zelfvertrouwen flink gegroeid met als resultaat een vaste baan na een periode van boventalligheid en daarmee gepaard gaande onzekerheid.

Edwin (2)

Je kunt gewoon jezelf zijn. Je krijgt op een andere manier inzicht in welke mogelijkheden zijn er en natuurlijk wordt er ook gekeken naar je eigen wensen. Waar liggen je interesses. Goede gesprekken gehad met Wilma.

Betsie

Een re-integratie traject starten is nooit leuk, als je een passie hebt die je graag wilt volhouden. Wanneer dit niet meer lukt zul je verder moeten gaan kijken. Mijn ervaring binnen het re-integratie traject van Cvites is zeer positief.

Leanne

Ik ben heel positief over Cvites en zeker over mijn loopbaancoach Wilma Verbeek. Zij heeft mij vaak in de afspraken toch weer positief kunnen coachen om verder te gaan en om te blijven zoeken naar de baan die voor mij weer een uitdaging zou geven. Ook was zij altijd bereikbaar voor vragen en was er altijd heel snel een reactie.
Ik zou zeggen. Cvites ga zo door!