Outplacement

De kortste weg naar duurzaam ander werk

Je baan verliezen is vaak een ingrijpende gebeurtenis, waarbij je het gevoel kunt hebben dat anderen over jouw leven beslissen. Vaak komen bij een ontslag allerlei emoties naar boven. Verdriet, boosheid, angst, maar ook opluchting en nieuwsgierigheid: we hebben het allemaal voorbij zien komen. Bij Cvites krijg je de ruimte om op jouw eigen manier deze emoties te verwerken en om te zetten in nieuwe energie in de zoektocht naar ander werk.

Een ontslag betekent afscheid nemen, maar het betekent ook nieuwe mogelijkheden. Je loopbaancoach begeleidt jou bij het verkennen van deze mogelijkheden en het maken van een realistisch plan. Je mag ons alles vragen, maar belangrijk is wel dat je het uiteindelijk zelf doet. De (zelf-)kennis en vaardigheden die je opdoet helpen je om de regie over je loopbaan te pakken en vast te houden.

Wie (on)vrijwillig zijn baan verliest, kan gebruik maken van een outplacementtraject.

Wat doen we?

Een outplacementtraject bij Cvites begint altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Door persoonlijk kennis te maken kunnen we ontdekken of er een klik is – we moeten immers intensief samen aan de slag. In overleg stellen we doelen vast die passen bij jouw situatie en bespreken we het programma. Dat programma ziet er ongeveer zo uit: 

Fase 1. Heroriёntatie: wie ben je, wat kun je, wat zoek je

  • Inzicht in capaciteiten, drijfveren en mogelijkheden, met behulp van een ePortfolio en eventueel testen
  • Vaststellen van de toekomstmogelijkheden en kansen
  • Persoonlijke coaching om je sterke kanten beter te leren kennen en te gebruiken
  • Opstellen plan van aanpak

Fase 2. Arbeidsmarktoriëntatie: voorbereiding op solliciteren

  • Oefenen met opstellen cv en sollicitatiebrieven
  • In kaart brengen van jouw netwerk en dit leren gebruiken, onder andere via social media
  • Sollicitatievaardigheid: oefenen persoonlijke presentatie, contact leggen, informatie vragen, sollicitatiegesprek

Fase 3. Aan het werk om werk te vinden

  • Gebruik maken van sollicitatiekanalen
  • Solliciteren: netwerk inzetten, vacatures opsporen, contact leggen, cv opstellen, brieven schrijven, gesprekken voorbereiden

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie varieert de begeleidingsperiode van 6 tot 9 maanden. Wij bieden werkgevers de mogelijkheid om een outplacementtraject per fase te betalen.
Zie ook: Productblad outplacement

Wil je meer weten over een outplacement bij Cvites? Bel ons dan, of stuur een mailtje.

Ik heb mijn zelfwaarde en zelfverzekerdheid teruggevonden. Ik ga een positieve periode tegemoet. Ik ben al meerdere keer in de selectie geweest. Volgende keer zal het lukken!

Verena

Het grootste pluspunt van Cvites is dat ze je zelfvertrouwen weer opvijzelen. Na ontslag heeft die namelijk toch een deuk opgelopen. Door de gesprekken en het traject van Cvites te volgen kwam ik er toch weer uit met een positief gevoel en vertrouwen in mezelf.

Adri

Ik heb veel geleerd van Maaike. Ze was heel duidelijk in haar uitleg en goed bereikbaar via mail en Whatt’s App. Ze heeft me zelfvertrouwen teruggegeven en heeft me laten inzien dat er daadwerkelijk bedrijven zijn die geïnteresseerd zijn in mij. Ik heb veel gehad aan de groepsgesprekken, vooral het vragenvuur vond ik heel leerzaam. 

Monique

Wat het traject mij geleerd heeft is dat wanneer je een stap zet er nieuwe mogelijkheden achteraan komen en na een half jaar zijn er mogelijkheden waar ik zelf het bestaan niet wist.

Leo

Weer vaste grond onder de voeten en heb – vooral hierdoor – op dit moment weer een leuke (tijdelijke) baan! Top! Dank jullie wel!!

Aaltje

Ik heb veel aan mijn coach gehad doordat ze hoorde wat ik zei. Het gaat beter met mij en ik heb vertrouwen in de toekomst. Ik weet zeker dat er leuk werk op mijn pad komt wat bij mij past.

Yvonne

Het traject is mooi rustig opgebouwd, met ruimte voor het individu om te wennen aan de nieuwe situaties.

Edwin

Door middel van workshops en gesprekken hielp Cvites mij om weer de eerste stapjes op de (nieuwe) arbeidsmarkt te zetten.

Ciska

Een re-integratie traject starten is nooit leuk, als je een passie hebt die je graag wilt volhouden. Wanneer dit niet meer lukt zul je verder moeten gaan kijken. Mijn ervaring binnen het re-integratie traject van Cvites is zeer positief.

Leanne