Outplacement

De kortste weg naar duurzaam ander werk

Je baan verliezen is vaak een ingrijpende gebeurtenis, waarbij je het gevoel kunt hebben dat anderen over jouw leven beslissen. Vaak komen bij een outplacement allerlei emoties naar boven. Verdriet, boosheid, angst, maar ook opluchting en nieuwsgierigheid: we hebben het allemaal voorbij zien komen. Bij Cvites krijg je de ruimte om op jouw eigen manier deze emoties te verwerken en om te zetten in nieuwe energie in de zoektocht naar ander werk.

Een ontslag betekent afscheid nemen, maar het betekent ook nieuwe mogelijkheden. Je loopbaancoach begeleidt jou bij het verkennen van deze mogelijkheden en het maken van een realistisch plan. Je mag ons alles vragen, maar belangrijk is wel dat je het uiteindelijk zelf doet. De (zelf-)kennis en vaardigheden die je opdoet helpen je om de regie over je loopbaan te pakken en vast te houden.

Wie (on)vrijwillig zijn baan verliest, kan gebruik maken van een outplacementtraject.

Wat doen we?

Een outplacementtraject bij Cvites begint altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Door persoonlijk kennis te maken kunnen we ontdekken of er een klik is – we moeten immers intensief samen aan de slag. In overleg stellen we doelen vast die passen bij jouw situatie en bespreken we het programma. Dat programma ziet er ongeveer zo uit: 

Fase 1. Heroriёntatie: wie ben je, wat kun je, wat zoek je

  • Inzicht in capaciteiten, drijfveren en mogelijkheden, met behulp van een ePortfolio en eventueel testen
  • Vaststellen van de toekomstmogelijkheden en kansen
  • Persoonlijke coaching om je sterke kanten beter te leren kennen en te gebruiken
  • Opstellen plan van aanpak

Fase 2. Arbeidsmarktoriëntatie: voorbereiding op solliciteren

  • Oefenen met opstellen cv en sollicitatiebrieven
  • In kaart brengen van jouw netwerk en dit leren gebruiken, onder andere via social media
  • Sollicitatievaardigheid: oefenen persoonlijke presentatie, contact leggen, informatie vragen, sollicitatiegesprek

Fase 3. Aan het werk om werk te vinden

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie varieert de begeleidingsperiode van 6 tot 9 maanden. Wij bieden werkgevers de mogelijkheid om een outplacementtraject per fase te betalen.

Wil je meer weten over een outplacement bij Cvites? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Je kunt gewoon jezelf zijn. Je krijgt op een andere manier inzicht in welke mogelijkheden zijn er en natuurlijk wordt er ook gekeken naar je eigen wensen. Waar liggen je interesses. Goede gesprekken gehad met Wilma.

Betsie

Echt geweldig, heel persoonlijk, heel open. Echt geholpen met meedenken, meekijken, etc. Agnes je hebt het grandioos gedaan. Ik gun iedereen jou als coach in zo’n traject! Geëindigd met 100 % afkeuring en daarna een lief luisterend oor.

Karlien

Wat het traject mij geleerd heeft is dat wanneer je een stap zet er nieuwe mogelijkheden achteraan komen en na een half jaar zijn er mogelijkheden waar ik zelf het bestaan niet wist.

Leo

Ik heb veel geleerd van Maaike. Ze was heel duidelijk in haar uitleg en goed bereikbaar via mail en Whatt’s App. Ze heeft me zelfvertrouwen teruggegeven en heeft me laten inzien dat er daadwerkelijk bedrijven zijn die geïnteresseerd zijn in mij. Ik heb veel gehad aan de groepsgesprekken, vooral het vragenvuur vond ik heel leerzaam. 

Monique

Door de goede begeleiding van Caroelien heb ik ontdekt wat mijn kwaliteiten en interesses zijn en wat het “ideaalplaatje” van mijn werkplek is. De resultaten zijn verbazend goed: ik voel me sterk, ik ken mijzelf beter, ik ben niet meer bang om naar een andere baan te zoeken en ik weet hoe ik dat moet doen.

Aleksandra

Ik ben heel positief over Cvites en zeker over mijn loopbaancoach Wilma Verbeek. Zij heeft mij vaak in de afspraken toch weer positief kunnen coachen om verder te gaan en om te blijven zoeken naar de baan die voor mij weer een uitdaging zou geven. Ook was zij altijd bereikbaar voor vragen en was er altijd heel snel een reactie.
Ik zou zeggen. Cvites ga zo door!

Ik ben door de coaching van Heidy krachtiger geworden als persoon en kan mijn kwaliteiten nu overbrengen. Ik sta nu voor het eerst in mijn leven positief tegenover het traject van solliciteren. Gaandeweg het proces kreeg ik hier steeds meer vertrouwen in. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat ik ontspannen tijdens het sollicitatiegesprek aanwezig was en uiteindelijk een fantastische nieuwe baan nu heb.

Ilse

Al vrij snel in het traject heb ik de regie weer over mijn eigen loopbaan kunnen terugpakken en ben ik uit de “klaagstand” in de “ontwikkelstand” gestapt. Dat is zeker ook de verdienste geweest van loopbaancoach Agnes die mij daarin heeft gestimuleerd en ondersteund. Hierdoor is gaandeweg mijn zelfvertrouwen flink gegroeid met als resultaat een vaste baan na een periode van boventalligheid en daarmee gepaard gaande onzekerheid.

Edwin (2)

Ik ben heel tevreden over de begeleiding  Ik voelde mij gezien en gehoord. Ik heb nieuwe inzichten verworven wat betreft persoonlijke kwaliteiten/talenten en veel bevestiging gekregen van wie ik ben en welke beroepen/functies bij mij passen.

Miranda

Maaike weet met een kritische blik mensen te motiveren en te stimuleren. Dit maakt dat we in een relatief korte tijd veel resultaat hebben weten te boeken.Ik ben erg tevreden met het resultaat . Ik ga weer met een boost aan zelfvertrouwen en frisse moed starten aan een nieuwe baan.

Ellen 3

Ik heb mijn zelfwaarde en zelfverzekerdheid teruggevonden. Ik ga een positieve periode tegemoet. Ik ben al meerdere keer in de selectie geweest. Volgende keer zal het lukken!

Verena

Ik ben tevreden met het resultaat. Ik ben blij met de update van mijn CV, de pitch en een aantal lijntjes die gelegd zijn naar potentiële werkgevers. Het vertrouwen van Heidy in mijn kwaliteiten hebben mij geholpen om door te gaan.

Susanne

Loopbaancoach Agnes Kortwijk heeft het traject zorgvuldig op mijn concrete situatie afgestemd. Ze was steeds goed voorbereid, ze kon goed inspelen op de actuele situatie, ze was prikkelend en spiegelend op de momenten dat dat nodig was en ze bood steeds nieuwe invalshoeken gaandeweg het traject die mij uitdaagden om stappen te zetten.

Edwin (1)

De uitvoering was perfect. Ik ben zeer positief hoe Cvites mij heeft geholpen door deze niet altijd gemakkelijke tijd.Het resultaat heeft voor mij betekend dat ik toch wat anders ben gaan doen dan mijn laatste beroep. Ben door goede gesprekken met Wilma in een andere bedrijfstak terecht gekomen en krijg hier op dit moment weer heel veel energie van om hier het beste uit te halen.

Adrie

Het was ook wel heel confronterend maar daarom ook verhelderend waar de knelpunten zitten. Maaike wist de vinger op de zere plek te leggen en mij hiermee inzicht te geven in mijn handelen. Ik heb geleerd om beter voor mijzelf te zorgen door mijn grenzen eerder te leren herkennen en te bewaken.

Marjolein

Ik heb veel geleerd van mijn coach, vooral over mezelf en hoe ik handel naar mezelf en anderen in verschillende situaties. Waar liggen mijn grenzen en hoe leer ik hiernaar luisteren zonder altijd maar te willen voldoen aan de verwachting van anderen. Het gehele proces is een investering in je toekomst. Ik neem deze ervaring met me mee en zal hier nog vaak aan terug denken om mezelf even op scherp te zetten.

Jasmijn

Ter ondersteuning van het traject biedt Cvites professionele instrumenten (bijv. DISC assessment). Dit heeft een positieve bijdrage geleverd aan de heroriëntatiefase. Hierdoor heb ik een beter beeld gekregen van mijn talenten, drijfveren en functies die bij mij passen. Met deze kennis kon ik redelijk snel gerichter gaan solliciteren. In deze fase heeft Maaike mij geholpen met het schrijven van sollicitatiebrieven, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en het hervinden van mijn zelfvertrouwen.

Ellen 2

De gesprekken met Maaike waren erg prettig. Mijn traject is vroegtijdig beëindigd doordat ik volledig ben afgekeurd. Maar ik had het erg naar mijn zin op mijn re-integratieplek. Maaike heeft me fantastisch geholpen. Ze voelde me goed aan en liet me vooral goed naar mezelf kijken en luisteren.

Jeanette

Ik heb veel aan mijn coach gehad doordat ze hoorde wat ik zei. Het gaat beter met mij en ik heb vertrouwen in de toekomst. Ik weet zeker dat er leuk werk op mijn pad komt wat bij mij past.

Yvonne

Het grootste pluspunt van Cvites is dat ze je zelfvertrouwen weer opvijzelen. Na ontslag heeft die namelijk toch een deuk opgelopen. Door de gesprekken en het traject van Cvites te volgen kwam ik er toch weer uit met een positief gevoel en vertrouwen in mezelf.

Adri

Ik heb de gesprekken met Agnes als zeer prettig ervaren. Agnes is heel goed in luisteren en vragen stellen, vervolgens kan ze je goed een spiegel voorhouden, feedback geven en het gesprek afsluiten met een opdracht voor de weken daarna. Dit zorgt ervoor dat de focus op het coachingstraject de weken daarna doorgaat. Ik kwam heel onzeker over mijn fysieke beperking en mijn toekomst binnen. Ik kijk weer met heel veel vertrouwen naar de toekomst! Ik kan iedereen die vastloopt in het leven,  Cvites aanraden. Ik gun iedereen ‘een Agnes’!

Anne

Het traject is mooi rustig opgebouwd, met ruimte voor het individu om te wennen aan de nieuwe situaties.

Edwin

Helder, duidelijk traject met mogelijkheden voor maatwerk.
Anita is betrouwbaar en een sparringpartner; en deze 2 punten zijn juist voor mij uiterst belangrijk. Kracht voor het heden en de toekomst, dat heeft het mij gegeven.

Catharina

Ik heb me bij Maaike erg gezien gevoeld. Ik heb veel waardering voor haar manier van werken en vooral ook haar manier van kijken naar mijn behoeftes. Ik ben voortijdig gestopt met het traject,maar dat lag zéker niet aan Maaike.

Elly

Je werkt volgens een stappenplan maar dan wel aangepast aan jou als individu. Wat heb je nodig en waar kan Cvites in bijdragen. Er is een transparante vorm van begeleiding en jij als cliënt met jouw hulpvragen wordt daarin voorop gesteld. Je krijgt een helder beeld van jouw handelen en manier van communiceren naar de buitenwereld. Waar liggen je sterkte en minder sterke punten en hoe kun je dat het beste inzetten voor jezelf.

Jasper

Het was een intensief traject, waarin ik veel heb mogen leren zowel qua werk als wat bij mij past als persoon. Ik heb met behulp van het traject verschillende mogelijkheden kunnen bekijken en uitproberen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe baan. Persoonlijke begeleiding en veel ruimte om vragen te stellen. Er wordt echt met je meegedacht.

Heidy weet van aanpakken, ze is heel deskundig en betrokken. Ik voelde me door haar erg gesteund en geholpen. Ze heeft veel voor mij gedaan. Erg tevreden. Ik zit nu, gezond en wel, weer op een fijne werkplek. Zonder Heidy was me dat niet gelukt.

Jacquelien

Door middel van workshops en gesprekken hielp Cvites mij om weer de eerste stapjes op de (nieuwe) arbeidsmarkt te zetten.

Ciska

Ik heb heel veel nuttige informatie van Sanne gekregen en het was ook nog eens gezellig!

Harrie

Professioneel maar toch laagdrempelig. Veel nieuwe inzichten gekregen en kunnen toepassen in het sollicitatieproces waarbij ik ook effectiever heb leren netwerken. Cvites is een goede steun in de rug op weg naar een nieuwe baan

Paulien

Heidy is iemand die weet waar ze het over heeft en je hier goed in begeleid. Ik heb goed advies gekregen. Als ik jullie een cijfer mocht geven is dit zeker een 9,5

Alan

Ik ben uitermate tevreden over de positieve manier waarop Agnes mij geholpen heeft. Ze dacht mee en zorgde dat het traject zoveel mogelijk aansloot bij wat ik nodig had. Uit de gemaakte testen kwamen soms verrassende dingen naar voren. Daarnaast had Agnes goede en bruikbare tips.

Agnes

Weer vaste grond onder de voeten en heb – vooral hierdoor – op dit moment weer een leuke (tijdelijke) baan! Top! Dank jullie wel!!

Aaltje

Een re-integratie traject starten is nooit leuk, als je een passie hebt die je graag wilt volhouden. Wanneer dit niet meer lukt zul je verder moeten gaan kijken. Mijn ervaring binnen het re-integratie traject van Cvites is zeer positief.

Leanne

Ik ben erg tevreden over het traject bij Cvites. Maaike is zeer professioneel. Ze straalt warmte en oprechtheid uit wat ervoor zorgt dat de setting direct vertrouwd voelt. Ik durfde mij dan ook vrij snel open te stellen over zaken rondom mijn traject. Maaike is heel goed in staat om het traject naar behoefte aan te passen.

Ellen 1