Reacties

Reacties en ervaringen van onze opdrachtgevers en cliënten

Reacties van enkele mensen die door Cvites in het verleden begeleid zijn:

Niek:
Coaching studie- en beroepskeuzetraject
“Ik ben het afgelopen jaar op veel open dagen en meeloopdagen geweest. Uiteindelijk ben ik ook naar de NHL geweest voor voedingsmiddelentechnologie.
Gisteren heb ik daar een meeloopdag van gehad en naar aanleiding van die meeloopdag heb ik mij gelijk ingeschreven voor de studie voor komend jaar.

Heel erg bedankt voor de hulp die ik van jullie heb gekregen.”

Reflectieverslag Coaching

Inge:
De aanleiding
Na een wat teleurstellende ervaring met een assessment, waarin ik mezelf was kwijtgeraakt en er niet veel van mijn zelfbeeld was overgebleven, vertelde een collega mij over haar goede ervaring bij een coach van Cvites. Enigszins terughoudend heb ik besloten de stap te zetten en het erop te wagen.

De eerste bijeenkomst
De eerste bijeenkomst gaf mij een goed gevoel. Ik had al snel een klik met Johan en hoewel hij mij na mijn verhaal aangehoord te hebben, inprentte dat ik een goed mens ben, een goede moeder ben en ik er zeker toe doe, zei een stemmetje in mijn achterhoofd dat Johan wel veel mooie woorden kon zeggen, maar dat hij mij onmogelijk kon kennen in dat ene uur. Wie zegt mij dat het klopt wat hij zegt, want van een andere expert weet ik dat er echt van alles aan mij mankeert. Toch gonsden de woorden van Johan na deze eerste bijeenkomst lang na en voelden ze goed. Ik voelde me gehoord en gezien.

Het vervolg
Nadat ik een paar bijeenkomsten had gehad, ontdekte ik dat Johan een hele goede mensenkennis heeft en ontdekte ik mijzelf ook weer stukje bij beetje. Hij stelde een nieuw assessment voor, maar van dat woord alleen al schrok ik enorm. Ik heb behoorlijk getwijfeld of ik het zou doen, maar opnieuw heb ik mezelf opengesteld en vertrouwde ik op Johan. Dit assessment was niet veel anders dan die in Zwolle. In die zin heeft het document mij niet veel nieuwe inzichten gebracht, maar juist wel de gesprekken eromheen. Johan heeft een beter beeld van mij kunnen krijgen en mij daardoor beter kunnen coachen…zo zie ik dat nu.

In de gesprekken die volgden n.a.v. het assessment bij Cvites, zag ik steeds meer de mooie en goede kanten van mijzelf. Ik heb geleerd om op een eerlijke manier naar mijzelf te kijken, van binnenuit. Vooral de laatste bijeenkomsten heb ik hier grote sprongen in gemaakt. Het duurde een tijdje, maar toen ging het landen en vielen voor mij de puzzelstukjes weer op hun plek. Tijdens de eerste bijeenkomsten kon Johan wel zeggen dat ik zelf regie heb over wat ik doe met bijvoorbeeld kritiek, maar nu voel ik wat hij bedoelt. Ik bepaal zelf wat ik toelaat en wat niet. Ik bepaal zelf het filter, hoe grof ik het zet of hoe fijn.
Het is goed om aan jezelf te werken, Johan noemde het een soort APK en dat is het precies. Waarom wel onderhoud aan (dure) materialistische dingen in je leven, maar geen goed onderhoud aan jezelf? Ik gun het iedereen! Het zijn intensieve gesprekken geweest, ik moest goed aan het werk, maar het heeft mij ontzettend veel opgeleverd.

Ik heb nu goed in beeld wie ik ben, waar ik sta en wat mij nog te doen staat!
Dit geeft mij rust en vertrouwen voor nu en de toekomst.

Johan, ik ben heel erg blij en dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten. Bedankt dat je mij hebt geholpen om mijn krachtige ‘ik’ te vinden.

Sonja:
“Wat ik als werkgever zo in Cvites waardeer is de persoonlijke betrokkenheid richting de medewerkers en de gedrevenheid van de loopbaancoaches.”

Marjorie:
The secret of change is to focus all of your energie, not on fighting the old, but on building the new”. Socrates Socrates

De loopbaancoaching bij Cvites was niet alleen sec gericht op het veranderen van werk. Ik was blij om te vernemen dat er uitgebreid aandacht werd besteed aan de intake. Naast de zoektocht naar een nieuwe functie, kon ook de zoektocht naar jezelf beginnen en konden persoonlijke thema’s ook aan bod komen.
Tijdens mijn werk in het basisonderwijs had ik al enige tijd moeite om gemotiveerd te blijven. De grote werkdruk, het vele administratieve werk en mijn gevoel om niet alle leerlingen de aandacht te kunnen geven die ze verdienden, stonden me erg tegen. Daarbij kwam dat mijn fysieke gesteldheid het niet langer toeliet om dit werk voort te zetten. Ik wilde graag een hele andere tak van sport gaan beoefenen.
Samen met de loopbaancoach heb ik intensief gewerkt aan mijn persoonlijk profiel. Niet alleen de werksituatie maar ook individuele kwesties kwamen aan bod. Dankzij de ervaring en mensenkennis van de coach zijn zaken inzichtelijker geworden en ben ik mij langzamerhand weer gaan oriënteren op werkgebied. De loopbaanbegeleiding hielp me om me te kunnen richten op een breder arbeidsterrein, passend bij mijn persoon.
Ook heeft dit mij gestimuleerd om mijn eigen netwerk uit te bouwen. Ik heb waardevolle contacten gehad met mensen uit meerdere werkgebieden.
De loopbaancoach bood me een routebeschrijving in het door mij ervaren doolhof van alles wat met werk te maken heeft. Dit heeft geresulteerd in meer zelfkennis, zelfvertrouwen, nieuwe ervaringen en contacten. Het is fijn als je met een vertrouwd persoon, die kennis van zaken heeft, een nieuw pad kan kiezen. Johan, heel erg bedankt voor alles.

Aaltje: “Geert heeft me leren zien wat mijn sterke punten zijn. Na 29 jaar een fantastische baan te hebben gehad werd ik boventallig. Je zelfvertrouwen krijgt een behoorlijke deuk maar door de begeleiding en gesprekken met Geert ben ik er helemaal weer! Weer vaste grond onder de voeten en heb – vooral hierdoor – op dit moment weer een leuke (tijdelijke) baan! Top! Dank jullie wel!!” ?

Goeie belasting tip van Vera: “Nog bedankt voor je hulp Geert, en misschien goed om te weten voor jullie; de investering voor loopbaancoach heb ik opgegeven bij de belastingdienst. Hierdoor kreeg ik van de €500 de helft vergoed, mooi meegenomen dus”.

Akkie: “Mijn ervaring met Cvites. Ik ben een jaar lang door Wilma van Cvites begeleid, in mijn proces ‘wat nu’, omdat ik mijn werk niet meer fysiek kan doen. Mijn ervaring is top, het werd mij door diverse testen en gesprekken duidelijk dat er meer op de wereld is dan alleen maar de zorg.
Ik kan mensen/bedrijven aanbevelen om met Cvites in zee te gaan want er is geen zee te hoog, en ze halen echt het beste in je naar boven.”

Michel: “Na 30 jaar werken moet je leren solliciteren. Dat is leuk; iets heel nieuws en hard werken. Cvites heeft richting gegeven aan de 3 maanden die ik nodig heb gehad om een fantastische baan te vinden. Geert heeft mij laten ontdekken wie ik ben en wat ik wil. We hebben dat omgezet in een CV en uitgezet in het netwerk. Geert heeft mij zelfvertrouwen gegeven en indien nodig gecorrigeerd. Het is fijn dat er professionals zijn die het beste uit mensen halen.”

Diana: “Mijn positieve ervaring bij Cvites is geweest onze 1 op 1 gesprekken. Mijn coach, Anita liet mij inzien, door mij te laten praten, wat ik nu echt wilde en waar eigenlijk mijn passie voor het werken ligt en waar ik het liefst zou werken. En het belangrijkst wat ik eigenlijk het liefste doe. Dat heeft mij echt geholpen om nieuwe stappen te durven zetten. Na zoveel jaar bij hetzelfde bedrijf denk je namelijk dat er geen leven is na dat bedrijf en dat was gelukkig wel zo 🙂 En het heeft mij goed gedaan om in een heel andere plaats en andere bedrijfscultuur aan de slag te gaan. Geen moment spijt gehad. Nog wel altijd erg betrokken bij het farmaceutisch wereldje, want Fresenius wereldwijd maakt mooie en goede producten. En ik vind het super dat jij (mijn coach dus) nu na bijna 3 jaar nog zegt als we iets voor je kunnen doen? Top…. “

Ria: “Wij zijn omstreeks januari 2014 begonnen met het ePortfolio. Hier had ik ontzettend veel zin in, dit was een complete nieuwe uitdaging voor mij. Ik had er in eerste instantie nog nooit van gehoord. Het is in het kort gezegd een CV die je gemakkelijk kunt aanpassen met wat je er wel of niet in wil zetten als je solliciteert.
Ook bij het maken van het ePortfolio leerde ik mezelf beter kennen en wat misschien wel het belangrijkste is, ik durf van mezelf te zeggen waar ik goed in ben.
Hierin heeft Agnes Kortwijk een grote rol gespeeld. Als ik over het werk of vrijwilligerswerk vertelde dan wees zij mij er vaak op van “herhaal eens wat je net zei” Je zegt zelf waar je goed in bent, zet dit in je CV en presenteer je zo in “mijn profiel”
Als mensen vaak genoeg zeggen dat je ergens goed in bent dan geloof je het op een zeker moment, en krijg je meer zelfvertrouwen. Verder wil ik Agnes bedanken voor de goede begeleiding. Ik durfde altijd al voor mezelf op te komen maar in deze begeleidingsperiode ben ik mij sterker bewust geworden van wie ik ben en wat ik wil. Dit geeft je kracht en een bijzonder fijn gevoel. Ik zal deze bijeenkomsten zeker missen.”

Erna: “Na de kennismaking met Anita dacht ik ” kat in het bakkie”  Cvites regelt zo even nieuw werk voor mij, dat ging toch even anders. Intensieve sessies met Anita, bewust worden van format CV, bewust worden van eigen lichaamstaal en het gebruik van stopwoorden (onbewust), nadenken over wat ik nou eigenlijk zou willen in de toekomst, gebruik van LinkedIn………….
Solliciteren is een dagtaak, je bent er 24 uur per dag mee bezig, geestelijk en lichamelijk. Het is prettig om iemand te hebben die je een spiegel voorhoudt zodat je bewust wordt van je eigen gedrag. Uiteindelijk kom je bewuster uit het proces van ontslag, werkloosheid en het vinden van nieuwe inzichten.”

Adri: “Het grootste pluspunt van Cvites is dat ze je zelfvertrouwen weer opvijzelen. Na ontslag heeft die namelijk toch een deuk opgelopen. Door de gesprekken met Wilma  en het traject van Cvites te volgen kwam ik er toch weer uit met een positief gevoel en vertrouwen in mezelf. Ik heb geleerd wat mijn goede en minder goede punten zijn, en waar ik aan moest werken.
Totaal kwam ik er daardoor (nog) beter uit dan ik erin gegaan ben. Vooral door dit (herstelde) zelfvertrouwen ga je beter en positiever sollicitatiegesprekken in en kom je sneller tot een nieuwe baan!”

 

Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik…
Er hangt een fusie in de lucht. Dat is spannend want hoe haal ik daaruit het beste voor mezelf. Wordt het kommer en kwel of liggen er ook nog een aantal kansen. Hoogste tijd om antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik nou écht. Op zoek naar wat ik kan, wat ik wil en wie ik ben, heb ik met en door Agnes Kortwijk de beste versie van mezelf gevonden en daarhigh five ben ik reuze blij mee. Ik heb afgerekend met onzekerheden en daardoor mijn talenten gevonden. Ik heb ontdekt waar ik energie van krijg en enthousiast van word.  Ik weet wat ik kan, wat ik wil en wie ik ben en dat kan ik nog vertellen ook!
Cvites: een dikke high five.

Ida Makken

 

Ervaringen van een ex-leerkracht.
Na een lange tweestrijd in mijn werk met fatale gevolgen kwam ik eind vorig jaar in contact met Cvites. Het bedrijf, de mensen en de werkwijze waren me helemaal vreemd. In het begin heb ik aan Johan, mijn loopbaancoach, gevraagd of we niet twee keer per week een gesprek konden hebben maar dat was niet mogelijk volgens hem. Eén keer per twee weken ging het worden en daarmee moest ik het doen. Nu snap ik het maar toen zag ik er de grap niet van in en wilde liefst een paar weken later weer aan de slag. Eén van de kwaliteiten van Johan is het overnemen van de controle wanneer het moet en het teruggeven hiervan zo snel het weer kan. Het werden dus tweewekelijkse bezoekjes met veel ontspanning en ruimte waar ik naar verlangde. Wat het verdere traject mij geleerd heeft is dat wanneer je een stap zet er nieuwe mogelijkheden achteraan komen en na een half jaar zijn er mogelijkheden waar ik zelf het bestaan niet wist. Johan, bedankt!
Leo

“Ook al leidt het traject niet altijd tot werk,  de meeste medewerkers ervaren  de begeleiding van jullie als steunend en verbindend met werk,” zegt één van onze opdrachtgevers.

Brands Bouwgroep BV: Bij deze willen wij jullie bedanken voor de prettige samenwerking en de toegevoegde waarde tijdens het re-integratie 2e spoor traject, in het 2e ziektejaar van onze collega. Omdat er zorgvuldig is gekeken en geluisterd door Heidy, zijn er positieve ontwikkelingen ontstaan.
Met vriendelijke groet,
Sjonny Cremer

Leanne Mahn: ” Een re-integratie traject starten is nooit leuk, als je een passie hebt die je graag wilt volhouden. Wanneer dit niet meer lukt zul je verder moeten gaan kijken. Mijn ervaring binnen het re-integratie traject van Cvites is zeer positief.
De aanmelding ging vlot, dus ik kon ook snel van start.
Het contact met de betreffende begeleidster (Agnes) liep goed, Agnes streeft ernaar om snel te reageren op mailtjes en dergelijke. Dit maakte ze ook zeker waar.
De samenwerking met Agnes verliep goed, ze was altijd hartelijk, biedt een luisterend oor en verwijst zo nodig. Daarnaast vond ik het zeer prettig dat zij een juiste balans heeft tussen even bijpraten en aan het werk gaan. Van te voren had ik ook gevraagd om een begeleidster die doorpakt en mij een spiegel voor houdt wanneer nodig. Deze dingen waren kenmerkend binnen onze samenwerking! Agnes heeft mij begeleid en ik had me geen beter persoon kunnen wensen, zij heeft samen met mij naar nieuwe eventuele passies gekeken en geleerd dat je zoveel krachten hebt die je kunt benutten en ook een nieuwe passie kunt ontwikkelen. Mijn ”nieuwe passie” is met cijfers werken en dus ontwikkel ik me hier verder in! Dit samen met de handvaten die ze mij gereikt heeft; competenties, netwerken, sollicitatie brief schrijven, gesprekken voeren, reflectie en nog veel meer, kan ik verder bouwen aan een nieuwe toekomst! Bedankt Cvites en speciaal een dank aan Agnes.”

Fenette Pruim- Hilgen: Een topteam en dank je wel voor alles wat jullie en vooral Wilma voor mij heeft gedaan. Grt Fenette?

logo ProxcysEls Franssen van Proxcys“Als eerste dank voor de kaart met jullie zonnige woorden. De website, en ook jullie nieuwe logo ziet er TOP uit. We wensen jullie veel succes voor de toekomst en bedanken jullie voor het meedenken en de diensten die jullie tot nu toe voor ons hebben gedaan.”

Wij werken o.a. voor:

Abiant, Groningen
Accare, Drenthe, Groningen
Actium Wonen, Assen
Adviesbureau J. v.d. Tuuk, Veendam
Ajilon Noord
Albert Heijn, Sleen
Ambulancezorg Fryslân
Avebe (alle locaties)
Balance Point Control, Emmen
Bekaert, Assen
Bosch Thermotechniek, Deventer
Brands Bouwgroep, Emmen
Burgerhout, Assen
Cabot, Klazienaveen
COOP Distributiecentrum, Gieten
De Zijlen, Tolbert
Dierenpark (Wildlands), Emmen
DJI, Min. Van Justitie
DOC Kaas, Hoogeveen
DSM, Emmen
Eekels TBI
Emmtec Services, Emmen
Fidarda, Oude Pekela
Fresenius HemoCare, Emmer-C
Friesland Campina Domo, Beilen
Gasunie Groningen
Gemeenten Noord Nederland
GGZ Drenthe
GO2Payroll
Het Plein, Zutphen-Lochem
Heijs Food Products, Hoogeveen
Heluto Installatietechniek, Diever
Henk Smit Transport, Coevorden
Hobur Twente, Almelo
Holvrieka IDO, Emmen
Hondsrugcollege
IAMS, Coevorden
Idee 101, Assen
KWS Infrastructuur, Leek
KWT Biddinghuizen
Lefier, alle locaties
Leger des Heils, Groningen
Loopbaantraject Bouw & Infra
Lourens landbouwmech. (Bakker Groep)
MEE Groningen
Ministerie van Financiën
Nuon Energy, Amsterdam
N.V. Schade, Den Haag
Onderwijsstichting Arcade
Openbaar Onderwijs, Emmen
Openbaar Primair Onderwijs, Hoogeveen
Openbaar Primair Onderwijs, Noordenveld
Openbaar Basisonderwijs Midden-Drenthe
OPRON, Stadskanaal
Philips Lighting, Emmen
Plateau Openbaar Onderwijs, Assen
Plegt-Vos, Assen, Oldenzaal
Plukon, Dedemsvaart
Pricoh, Hoogeveen
Provincie Drenthe
Proxcys, Nieuw-Amsterdam
Prysmian Group, Emmen
Rabobank, Emmen
Rabobank, Assen
Rein Advocaten & Adviseurs
Revamo, Meppel
Schoneveld Breeding, Twello
SKOD, Emmen
Stenden Hogeschool
Stichting de Trans
Stichting Promes, Meppel
STK Drenthe, Beilen
Stork Fokker AESP, Hoogeveen
Swedisch Match, Assen
Teijin Aramid, Emmen
Treant Zorggroep
UMCG Ambulancezorg
UMCG Mobiliteitspunt
Unigarant, Hoogeveen
Univé
Visschedijk Facilitair
Waterschap Reest & Wieden
Wavin Nederland, Hardenberg
Welzijn Mensenwerk, Meppel
Waterleidingmaatschappij Drenthe
Woonservice Drenthe, Westerbork