Ontwikkelassessment

Volg ik de ontwikkelingen of ontwikkel ik mijzelf?

Onze ontwikkelassessments zijn van praktische waarde voor iedereen die meer zelfinzicht zoekt. Dat inzicht kan helpen bij werving en selectie en bij groei en verdieping. Hebben alle medewerkers en leidinggevenden een rol die bij hen past? Worden al hun talenten aangesproken? Zijn alle kwaliteiten goed op elkaar afgestemd?

Wat doen we?

Aan de hand van tests krijgt de deelnemer meer inzicht in persoonlijke kwaliteiten, drijfveren en stijl van (samen-)werken. Door middel van een diepgaande analyse halen we het beste in mensen naar boven en geven we een herkenbaar beeld van de mens in zijn werkomgeving. De testuitslagen worden in een persoonlijk gesprek toegelicht en toegespitst op de specifieke situatie van de deelnemer. Mogelijke analyses zijn:

Gedrag- en drijfveren
Geeft inzicht in individuele kwaliteiten aan de hand van gedragsstijl en drijfveren en het effect dat deze op elkaar hebben. Dit inzicht maakt werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling interessant, effectief en bevredigend!

Talenten
Deze analyse geeft naast inzicht in gedrag en drijfveren ook inzicht in:

  • Talenten, non-talenten en blind-spots
  • Talenten die verder ontwikkeld kunnen worden
  • De rollen, werkomgeving en uitdagingen die het beste passen

Emotionele Intelligentie (EQ)
Haalt naar boven in hoeverre je in staat bent om je eigen emoties en die van anderen aan te voelen, te begrijpen, te verwerken en te reguleren. Naast een persoonlijke analyse geeft de testuitslag ook suggesties voor ontwikkeling.

Capaciteitentest (IQ)
Laat zien hoe jij ten opzichte van anderen scoort op de onderdelen Verbale intelligentie, Numerieke intelligentie, Logica en Ruimtelijke intelligentie. De IQ-test geeft een indicatie hoe snel je leert en wat jouw mogelijkheden zijn voor ontwikkeling.

Hoe lang duurt het?

Het invullen van één test kost ongeveer een half uur. Afhankelijk van het doel lichten we de uitkomsten toe in één of meer gesprekken.

Meer weten? Mail ons via info@cvites.nl of bel 0591-652970.