Werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst

Werkstijltest, de Big Five

Voor wie is het?

De werkstijltest (werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst) zetten we in bij trajecten waarbij inzicht in de persoonlijkheid en de stijl van werken van belang is. Afhankelijk van het leerdoel gebruiken we de uitkomsten van de werkstijltest bij vragen op het gebied van loopbaanontwikkeling zoals loopbaancoaching, coaching en studie- en beroepskeuzeadvies.

Wat doen we?

De werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst WPV is gebaseerd op de Big Five. Dit persoonlijkheidsmodel uit de psychologie wordt veel gebruikt bij personeelselectie en studie- of beroepskeuze. Het geeft daarnaast ook veel inzichten in jouw kwaliteiten en uitdagingen en kan helpen input te geven aan jouw eigen presentatie op de arbeidsmarkt. 

De test geeft inzicht in de volgende karaktertrekken:

  • Invloed: Welke invloed heb jij op mensen in jouw omgeving? Ontdek of je meegaand bent, tolerant of juist competitief? Hoe ga je om met belangstelling? Wat wil je bereiken?
  • Sociabiliteit: Hoeveel behoefte heb je aan contact met andere mensen? Ben je vol van vertrouwen? Deel je makkelijk jouw gevoelens met anderen?
  • Gedrevenheid: Hoe betrokken ben jij bij jouw werk en bij de mensen in jouw omgeving? Doe je graag zaken op jouw eigen manier? Denk je in nieuwe oplossingen?
  • Structuur: Hoe structureer en organiseer jij jouw werk? Welke werkomgeving past bij jou en hoe ga je om met veranderingen?
  • Stabiliteit: Hoe groot is jouw zelfvertrouwen? Hoe ga je om met kritiek en tegenslagen? Hoe kijk je naar de toekomst?

Bij alle uitslagen geldt het volgende: je bent niet het één of het ander en het is niet zwart/wit. Je bent veelkleurig en daarom niet te vatten in een boxje. Deze analyses zetten we daarom niet in om te oordelen, maar alleen voor jouw eigen inzicht in je gedrag en voorkeuren.

Wat is het resultaat?

  • Informatie over de eigen werkstijl
  • Inzicht in jouw werkstijl in relatie tot de werkomgeving
  • Een overzicht van talenten en ontwikkelpunten

Meer weten? Mail ons via info@cvites.nl of bel 0591-652970.