Workshop DISC

Inzicht in gedragsstijlen

“effectief samenwerken door jezelf en elkaar beter te begrijpen.”

Voor wie is het?

De workshop is ontwikkeld voor teamleden die aan de slag willen met het verkrijgen van inzicht in verschillende gedragsstijlen en de kwaliteiten en aandachtspunten die de stijlen kenmerken. Ook het effect van het (eigen) gedrag in contact met de ander is een item wat daarbij aan bod komt.

Wat doen we?

Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers inhoudelijke uitleg over de werking van gedragsstijlen, maar vooral ook over de verschillen hierin. Op basis van de DISC-theorie wordt inzicht verkregen in de eigen gedragsstijl en met behulp van enkele praktische oefeningen kan men ervaren wat het effect is om vanuit een andere stijl te communiceren. Aan de hand van vragen en voorbeelden van de teamcoach leren de deelnemers hoe zij hun persoonlijke gedragsstijl in verschillende situaties effectief kunnen inzetten. Er is veel aandacht voor de sterke kanten die elke gedragsstijl kenmerkt. Door de sterke kanten maar ook de aandachtspunten van elkaar te (her-) kennen, kunnen teamleden elkaar versterken.

Wat is het resultaat?

  • Inzicht in en bewustwording van de eigen gedragsstijl
  • Meer zicht op en begrip voor de gedragsstijl van de ander
  • Herkenning van bepaald gedrag en daar beter op kunnen anticiperen
  • Een effectiever samenwerken o.a. door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten

Hoe lang duurt het?
Deze workshop duurt één dagdeel en kan zowel op locatie van de opdrachtgever worden aangeboden als bij Cvites op de hoofdvestiging in Emmen.

Meer weten? Mail ons via info@cvites.nl of bel 0591-652970.