Kennissessie Stresspreventie in Organisaties

Werk hard, rust hard

Voor wie is het?

Deze kennissessie is bedoeld voor leidinggevenden die actief willen bijdragen aan het welzijn en de prestaties van hun medewerkers. Als leidinggevende kun je een belangrijke rol spelen in het verminderen van werkstress en het creëren van een gezonde werkomgeving waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van je medewerkers, dan is deze kennissessie iets voor jou.

Wat doen we?

Deze kennissessie biedt een introductie in de CSR-methode. Deze methode is gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek en heeft zich bewezen als een effectieve methode om werkstress te verminderen en veerkracht te vergroten. De focus ligt op het creëren van een gezonde werkomgeving door het implementeren van effectieve herstelmomenten en zelfmanagement.

In deze kennissessie ontdek je:

  • De impact van stress op de gezondheid en prestaties van medewerkers en organisaties;
  • De wetenschappelijke onderbouwing van de CSR-methode;
  • Het belang van hersteltijd op het werk en hoe je pauzes kunt inpassen in de dagelijkse werkzaamheden;
  • Hoe je (vroege) stresssignalen kunt herkennen en hoe je deze bespreekbaar maakt.

Daarnaast krijg je praktische tips en tools om de geleerde technieken en vaardigheden toe te passen op de werkvloer.

Wat is het resultaat?

Na het volgen van deze workshop heb je de kennis en vaardigheden om jouw team te ondersteunen bij het creëren van een gezonde werkomgeving. Je weet hoe je de CSR-methode kunt toepassen op de werkvloer, zodat medewerkers zich kunnen concentreren op hun werk zonder uit balans te raken. Dit leidt tot meer veerkrachtige en gemotiveerde medewerkers, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit en efficiëntie op de werkvloer. Deze kennissessie kan ook worden opgenomen in een breder programma voor leiderschapsontwikkeling. 

Wil je meer weten? Mail ons dan op info@cvites.nl of bel 0591-652970.