Teamontwikkeling

Duurzaam inzetbaar dankzij een goede match

Talenten komen pas tot volle bloei als je ze blijft voeden. Voortdurend werken aan de ontwikkeling van medewerkers is dan ook een voorwaarde voor blijvend succes.  Onze programma’s zijn voor organisaties die de talenten van hun medewerkers zo optimaal mogelijk willen inzetten, maar ook voor individuele werknemers, die graag willen weten hoe zij hun competenties en vaardigheden zo goed mogelijk kunnen inzetten. De praktijkgerichte programma’s van Cvites zijn gericht op de groei van het individu, het team en de hele organisatie.

Wij bieden altijd maatwerk dat past bij de vraag van de organisatie. Daarom hebben wij geen kant en klare oplossing maar vormen we samen met de opdrachtgever een programma dat past bij de behoefte van het team. Voorbeelden van eerder gegeven programma’s zijn:

DISC – Inzicht in Gedragsstijlen

‘effectief samenwerken door jezelf en elkaar beter te begrijpen’

De workshop is ontwikkeld voor teamleden die aan de slag willen met het verkrijgen van inzicht in verschillende gedragsstijlen en de kwaliteiten en aandachtspunten die de stijlen kenmerken. Ook het effect van het (eigen) gedrag in contact met de ander is een item wat daarbij aan bod komt. Tijdens deze workshop krijg je inhoudelijke uitleg over de werking van gedragsstijlen, maar vooral ook over de verschillen hierin. Op basis van de DISC-theorie wordt inzicht verkregen in de eigen gedragsstijl en met behulp van enkele praktische oefeningen kun je ervaren wat het effect is om vanuit een andere stijl te communiceren. Aan de hand van vragen en voorbeelden van de facilitator leer je hoe jij je persoonlijke gedragsstijl in verschillende situaties effectief kunnen inzetten. Er is veel aandacht voor de sterke kanten die elke gedragsstijl kenmerkt. Door de sterke kanten maar ook de aandachtspunten van elkaar te (her-) kennen, kunnen teamleden elkaar versterken.

Van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

Een programma van 4 dagdelen over: effectief communiceren, het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het tonen van persoonlijk leiderschap. De Transactionele Analyse (TA) biedt een toegankelijke en diepgaande kijk op groei en ontwikkeling van mensen en groepen. Dit programma daagt jou (en je collega’s) uit de TA te onderzoeken en toe te passen in je werkomgeving. Belangrijke onderdelen zijn hierbij het geloof in de eigen verantwoordelijkheid en het zelfsturend vermogen van mensen. De TA methodiek biedt laagdrempelige oefenvormen op basis van een praktische, heldere theorie die voor iedereen te begrijpen is. Hiermee is het een effectief instrument voor persoonlijke groei, ontwikkeling en het creëren van een werkklimaat dat autonomie, openheid en warmte tussen mensen bevordert. Dit leidt tot vitale, duurzaam inzetbare en flexibele mensen en organisaties.

Bouwen aan het team met de Legoworkshop

De talenten van een ieder zijn uniek en duurzaam. Om tot optimale prestaties te komen en gelukkig te worden van wat je doet, zou je je werkzaamheden zoveel mogelijk rondom je talenten moeten inrichten/organiseren. Maar wat zijn nu jouw talenten? Tijdens deze workshop krijg je – o.a. met behulp van LEGO – een aantal hele bruikbare hulpmiddelen aangereikt om hier achter te komen. LEGO; wie is er niet groot mee opgegroeid? Maar LEGO is veel meer dan alleen speelgoed! In de juiste vorm biedt dit een geweldig instrument om je talenten mee te leren ontdekken. De workshop is niet alleen actief en leuk om aan deel te nemen; je zult ook versteld staan van de diepgaande bewustwording en nuttige inzichten je op doet. Zowel over jezelf als over je collega’s. Naast talentontwikkeling komen ook de thema’s flexibiliteit, samenwerking, betrokkenheid en verantwoordelijkheid hierin aan bod. Op een creatieve wijze helpen we de deelnemers hun talenten te ontdekken, te delen en gezamenlijk in te zetten. Het gebruik van de LEGO tijdens de workshop leidt tot een hoge mate van betrokkenheid en biedt de deelnemers veelal nieuwe en verrassende inzichten.

 

Wil je weten wat Cvites jouw team te bieden heeft? Bel ons dan, of stuur een mailtje.

Met het team Makelaardij van Lefier hebben we twee workshops gedaan. Aan de hand van de DISC-methode gingen we aan de slag met onze gedragsstijlen en onze drijfveren. De trainers van Cvites vertelden ons iets over de theorie en vervolgens gingen we vooral samen aan de slag. Het waren leuke workshops, onder professionele en deskundige begeleiding.

Ronald - Lefier

Een zeer bruikbare werkwijze om met alom bekende Lego blokjes te bouwen aan teamontwikkeling. Alle teamleden waren enthousiast, betrokken en zelfs fanatiek in het samenbouwen.

Team Pricoh