Management Development

Het Management Development Programma is samengesteld voor de beginnende of potentieel leidinggevende. Het programma bestaat uit verschillende inspiratiesessies en is bedoeld voor leidinggevenden die zich willen ontwikkelen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en leiderschap. Het gaat over leidinggeven aan jezelf (waar het mee begint) en over het aansturen en motiveren van anderen. In dit programma behandelen we diverse leiderschapsthema’s. Je leert andere deelnemers, van diverse organisaties, goed kennen en zo kun je ook leren van elkaars ervaringen. Eerdere deelnemers, variërend in leeftijd van 26 tot ca. 52 jaar, zijn erg enthousiast over dit programma.

Het  2-daags programma bevat de volgende onderdelen:

  • Persoonlijke ontwikkeling, hierbij draait het in eerste instantie om het verkrijgen van zelfinzicht. Dit zelfinzicht vormt de basis om je te kunnen ontwikkelen. Je gaat je eigen unieke talenten, gedrag en drijfveren ontdekken.
  • Leiderschap is een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Hoe ontwikkel je je eigen stijl. We behandelen universele management principes, spelen managementsimulatie games en delen ervaringen met elkaar.

Wat doen we?

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Kennismaking en persoonlijke leerdoelen benoemen
  • Inzicht in eigen voorkeursgedrag en drijfveren
  • De kracht van storytelling en het neerzetten van je eigen verhaal
  • Universal Principles of Leadership volgens Blanchard, Collins, Covey en Sinek
  • Organisatiesystemen: de complexiteit van het managen
  • Leidinggeven aan generaties X,Y,Z

Tijdens het programma ondersteunen we de deelnemers op inspirerende wijze bij het ontdekken van hun unieke talenten, hun gedrag en hun drijfveren. We gaan met elkaar de dialoog aan over de behandelde thema’s en persoonlijke leerdoelen en zullen ervaren op welke wijze de opgedane inzichten toegepast kunnen worden.

Hoe lang duurt het?

Het MDP programma is een 2-daags programma, dat kan worden uitgebreid met extra onderdelen en/of met individuele coaching.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit programma, of zou je hier graag nog wat extra informatie over krijgen, neem dan contact met ons op.

tel. 0591-652970

email: info@cvites.nl

Vernieuwend, inspirerend, persoonlijk, een mooi programma om te volgen.

Cor

Ik heb het programma als zeer positief beschouwd. Voor mij als beginnende leidinggevende was het een zeer nuttig programma. Leuk om een keer inhoudelijk over sociale aspecten te praten in plaats van inhoudelijk over werk. Vrije omgeving (geen collega’s) maakt dit ook interessant.

Mark

Een inspirerend Management Development Programma met onderwerpen die er toe doen en die uitnodigen om je er meer in te gaan verdiepen!

Het MD programma is een programma dat eye-openers geeft en waarbij je je eigen netwerk kunt uitbreiden. Het programma volgen met mensen uit diverse sectoren is een waardevolle toevoeging.

Alex

Gaaf! Ik had nooit verwacht dat er in zo’n korte tijd zo veel kon gebeuren

Een zeer efficiënte en behulpzame management training waar je in korte tijd veel van opsteekt.