Management Development

Het 3-daagse MD Programma helpt leidinggevenden hun eigen leiderschapsstijl verder te ontwikkelen en is gericht op de volgende thema’s:

  • Persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht vormt de basis om je te kunnen ontwikkelen. Je krijgt gedurende de eerste dag inzicht in je eigen gedragsstijlen, sterke punten en valkuilen en we helpen je deze ook bij anderen te herkennen.
  • Effectief communiceren. Middels inzicht in communicatiestijlen en het bewust(er) leren toepassen hiervan, kun je jouw zelfsturend en beïnvloedend vermogen verder vergroten.
  • Een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Hoe krijg je anderen in beweging, en hoe ontwikkel je jouw eigen leiderschapsstijl?

Wat doen we?

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Kennismaking en persoonlijke leerdoelen benoemen
  • Inzicht in eigen voorkeursgedrag en in gedragsstijlen van anderen
  • Klantgericht ondernemerschap. Hoe wordt jouw team nog klantgerichter?
  • Effectief communiceren met TA (Transactionele Analyse)
  • De kracht van storytelling en het uitdragen van je eigen verhaal
  • Principes van Leidershap; volgens Blanchard, Collins, Covey en Sinek
  • Organisatiesystemen: de complexiteit van het managen

Tijdens het programma ondersteunen we de deelnemers op inspirerende wijze bij het verder ontwikkelen van hun eigen leiderschapsstijl. Er is voldoende ruimte om ervaringen met elkaar te delen over de behandelde thema’s en persoonlijke leerdoelen. Met behulp van praktijkgerichte opdrachten en oefeningen leggen we de link naar de werksituatie waar de opgedane inzichten vervolgens toegepast kunnen worden.

Hoe lang duurt het?

Het MD Programma is een 3-daags programma. Alle dagen zijn volledig verzorgd, inclusief lunch en afsluitende borrel. De dagen starten om 09:00 uur en duren tot ca. 16:30 uur.

Data eerstvolgende programma: 19 maart, 2 april en 16 april 2019

Heb je interesse om deel te nemen aan dit programma, of zou je hier graag nog wat extra informatie over krijgen, neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten?
Mail ons dan op m.vandermolen@cvites.nl of bel 06-10039919

Gaaf! Ik had nooit verwacht dat er in zo’n korte tijd zo veel kon gebeuren

Een inspirerend Management Development Programma met onderwerpen die er toe doen en die uitnodigen om je er meer in te gaan verdiepen!

Het MD programma is een programma dat eye-openers geeft en waarbij je je eigen netwerk kunt uitbreiden. Het programma volgen met mensen uit diverse sectoren is een waardevolle toevoeging.

Alex

Ik heb het programma als zeer positief beschouwd. Voor mij als beginnende leidinggevende was het een zeer nuttig programma. Leuk om een keer inhoudelijk over sociale aspecten te praten in plaats van inhoudelijk over werk. Vrije omgeving (geen collega’s) maakt dit ook interessant.

Mark

Vernieuwend, inspirerend, persoonlijk, een mooi programma om te volgen.

Cor