Loopbaancheck (APK)

Weg met het functioneringsgesprek

Duurzame inzetbaarheid staat voor het optimaal benutten van talenten, gezond en met plezier werken, nu en in de toekomst. Mensen maken het verschil voor elke organisatie! Werken aan duurzame inzetbaarheid levert vitale, bevlogen medewerkers op die van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie en daaraan zelf ook betekenis ontlenen. Onze loopbaancheck (APK) is ontwikkeld om mensen stil te laten staan bij de eigen duurzame inzetbaarheid, aangeboden door ons in samenwerking met Ixly: innovatieve oplossingen voor e-HRM.

Met de flexibilisering van de arbeidsmarkt is het een must om jezelf de vragen te blijven stellen zoals: ben ik nog een interessante werknemer, sluit mijn cv aan bij de vraag op de arbeidsmarkt, hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen en wat als mijn baan straks verdwijnt, wat kan ik dan nog meer? Net zoals je een auto jaarlijks naar de garage brengt, zo is er ook een jaarlijkse APK voor je loopbaan. Cvites kijkt naast de arbeidsmarktprognoses, ook naar de bevlogenheid, persoonlijke flexibiliteit, werkvermogen, werk-privé balans en ontwikkeling van medewerkers. Dat samen maakt pas echt duurzaam inzetbaar!

De scan brengt tijdig en op een laagdrempelige manier de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in kaart en zet daardoor positieve, preventieve stappen naar meer werkplezier. De scan is ook in te zetten bij teams om op basis van de groepsresultaten passende interventies aan te bieden.

Rapportage + loopbaangesprek

Aan de hand van het e-Assessment worden de volgende vragen uitgewerkt in de rapportage.

  • “Ben ik een bevlogen medewerker?”
  • “Waar sta ik qua ontwikkeling?”
  • “Wat geeft mij energie?”

De mogelijkheid tot eigen bewoording van de medewerker vult het rapport aan. De leidinggevende kan de analyse uit het rapport als onderlegger gebruiken voor een gesprek over duurzame inzetbaarheid, als vervanging van het traditionele functioneringsgesprek. De medewerker kan het rapport, naar behoefte ook bespreken met een loopbaancoach van Cvites om met nieuwe inzichten, verdieping en praktische tips te werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid.

Bevlogenheid

Bevlogen medewerkers krijgen energie van hun werk, zijn toegewijd, betrokken en kunnen volledig opgaan in hun werkzaamheden. Het is een toestand die iemand kan ervaren en niet een persoonlijkheidseigenschap die iemand al dan niet bezit. Bevlogenheid is vaak gekoppeld aan een taak of een onderwerp dat iemand erg interesseert.

Persoonlijke flexibiliteit

Persoonlijke flexibiliteit is het vermogen om met grote uitdagingen en veranderingen in het leven om te gaan. Dit zijn belangrijke eigenschappen om aan te werken in het kader van duurzame inzetbaarheid. Medewerkers krijgen naast inzicht in deze eigenschappen ook passende ontwikkeltips mee.

Werkvermogen en balans

Ook de balans tussen werk en privé komt aan bod. Deze balans optimaliseren kan voor mensen van groot belang zijn om duurzaam inzetbaar te blijven. De medewerker krijgt daarnaast inzicht in zijn of haar werkvermogen en tips hoe dit positief beïnvloed kan worden.

Wat ik als werkgever zo in Cvites waardeer is de persoonlijke betrokkenheid richting de medewerkers en de gedrevenheid van de loopbaancoaches.

Inge