Persoonlijke ontwikkeling

We helpen jou het zelf te doen

Wij bieden diverse individuele- en groepstrainingen aan, bij ons op kantoor of op locatie. Kijk in onze trainingsagenda onderaan deze pagina voor de openbaar toegankelijke trainingen.

Voor organisaties hebben wij verschillende trainingen in huis. Het is ook mogelijk een training op maat te laten maken, toegepast op de specifieke situatie van jouw organisatie.

Commerciële training – Verkopen is een vak. Van koude acquisitie tot relatiebeheer: deze praktische training leert je hoe je effectief contact legt én onderhoudt met klanten. Door veel te oefenen werken we aan een vriendelijke, zelfverzekerde en klantgerichte houding. We behandelen de basis, maar ook moderne acquisitiekanalen en creatieve invalshoeken. Zo blijf je je concurrent net een slag voor!

Teamtraining ‘Effectief samenwerken’ – Een team dat samenwerkt als een geoliede machine vergt goed onderhoud. Aan de hand van de gedragstijlen en drijfveren binnen jouw organisatie (vooraf onderzocht door middel van een test) onderzoeken we samen de kracht en de uitdagingen van het team. Waar ontstaan mogelijke conflicten, en waarom? Welke leiderschapsstijl past het best bij de organisatie? Een leuke training, waarin je jezelf en je collega’s beter leert kennen.

Training ‘Gesprekstechnieken voor leidinggevenden’ – Goede communicatie is essentieel voor goed leiderschap. Om het juiste resultaat te bereiken is het belangrijk dat de manier van communiceren aansluit op de situatie, de inhoud en de gesprekspartner. We behandelen kort de theoretische basis van gespreksvoering, om daarna veel te gaan oefenen met verschillende cases, zoals sollicitatiegesprekken, ontwikkelgesprekken, slechtnieuwsgesprekken, verzuimgesprekken en het geven van goede feedback.

Training ‘Omgaan met verandering’ – Iedereen wil verandering, maar wie wil er veranderen? Veranderingen in een organisatie vergen vaak veel aanpassingen van medewerkers. Bovendien leidt verandering tot veel onzekerheid. Deze training, die wij zowel aanbieden voor management en leidinggevenden als voor de gehele organisatie, is er op gericht de angst voor verandering weg te nemen en te leren denken in kansen. Welke houdingen bestaan er tegenover veranderprocessen, welke valkuilen zijn er en hoe zet je een verandering naar jouw hand? Op een luchtige en interactieve manier onderzoeken we samen hoe je het beste uit een verandering haalt.

Workshop ‘Effectief solliciteren’ – Om jouw kansen op een baan te vergroten, oefenen we met alle onderdelen van het sollicitatieproces. In verschillende workshops oefenen we met netwerken en het gebruiken van social media, tot het maken van een goed cv en een prikkelende sollicitatiebrief. Ook het sollicitatiegesprek komt aan bod, van de keuze voor de juiste kleding en het geven van een stevige handdruk, tot het stellen van goede vragen. Samen zorgen we ervoor dat jij een goede indruk achterlaat!

Zie ook ons Productblad trainingen 

Wil je meer weten over onze trainingen weten of een offerte aanvragen? Bel ons dan, of stuur een mailtje.