EQ

Hoe effectief ga je om met de eigen emoties en die van anderen?

In hoeverre ben je in staat om jouw eigen emoties en die van anderen aan te voelen, te begrijpen, te verwerken en te reguleren? Met het EQ-assessment krijg je inzicht in je emotionele volwassenheid. Afhankelijk van het leerdoel gebruiken we het assessment bij vragen op het gebied van loopbaanontwikkeling zoals loopbaancoaching en coaching.

Voor wie is het?

Het EQ-assessment is voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar emotionele intelligentie. Emoties helpen je te focussen, situaties te evalueren, zaken te plannen en beslissingen te nemen. Aandacht voor EQ leidt tot meer betrokkenheid en tevredenheid, sterker leiderschap en klanten die zich serieus genomen voelen. Emotionele intelligentie kun je ontwikkelen, maar dit vraagt de moed om eerlijk te zijn en kost tijd en oprechte motivatie.

Wat doen we?

Aan de hand van een assessment krijg je een persoonlijk profiel met inzicht in de vijf domeinen van emotionele intelligentie. Dit zijn zelfbewustzijn, zelfregulatie, zelfmotivatie, empathie en sociale vaardigheden. Je leert jouw eigen emoties herkennen en begrijpen en je krijgt inzicht in het effect ervan op jouw omgeving. Door middel van coaching prikkelen we je tot zelfreflectie en ondersteunen wij je bij het ontwikkelen van jouw potentieel.

Emoties kun je niet veranderen, maar de gedachten die je hebt en het bijbehorende gedrag wel. Ben je aan het vechten tegen de emotie of ben je bezig met een oplossing vinden voor de oorzaak van de emotie? 

Wat is het resultaat?

  • Het vergroten van de persoonlijke effectiviteit
  • Verbetering van de kwaliteit van persoonlijk leiderschap
  • De samenwerking tussen mensen bevorderen
  • Verzuim en conflicten op de werkvloer terugdringen

Meer weten? Mail ons via info@cvites.nl of bel 0591-652970.