Management Development Programma

Het 3-daagse Management Development Programma helpt leidinggevenden hun eigen leiderschapsstijl verder te ontwikkelen en is gericht op de volgende thema’s:

  • Persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht vormt de basis om je te kunnen ontwikkelen. Je krijgt gedurende de eerste dag inzicht in je eigen gedragsstijlen, sterke punten en valkuilen en we helpen je deze ook bij anderen te herkennen.
  • Effectief communiceren. Middels inzicht in communicatiestijlen en het bewust(er) leren toepassen hiervan, kun je jouw zelfsturend en beïnvloedend vermogen verder vergroten.
  • Inzicht in leiderschap. We bestuderen leiderschap als een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Hoe krijg je anderen in beweging, en hoe ontwikkel je jouw eigen leiderschapsstijl?

Wat doen we?

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Kennismaking en persoonlijke leerdoelen benoemen
  • Inzicht in eigen voorkeursgedrag en in gedragsstijlen van anderen
  • Het vergroten van de motivatie en betrokkenheid binnen je team
  • Effectief communiceren met TA (Transactionele Analyse)
  • De kracht van storytelling en het uitdragen van je eigen verhaal
  • Principes van Leiderschap; volgens Blanchard, Collins, Covey en Sinek
  • Organisatiesystemen: de complexiteit van het managen

Tijdens het programma ondersteunen we de deelnemers op inspirerende wijze bij het verder ontwikkelen van hun eigen leiderschapsstijl. Er is voldoende ruimte om ervaringen met elkaar te delen over de behandelde thema’s en persoonlijke leerdoelen. Met behulp van praktijkgerichte opdrachten en oefeningen leggen we de link naar de werksituatie waar de opgedane inzichten vervolgens toegepast kunnen worden.

Hoe lang duurt het?

Het Management Development Programma is een 3-daags programma. Alle dagen zijn volledig verzorgd, inclusief lunch en afsluitende borrel. De dagen starten om 09:00 uur en duren tot ca. 16:30 uur.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit programma, of zou je hier graag nog wat extra informatie over krijgen, neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten?
Mail ons dan op m.vandermolen@cvites.nl of info@cvites.nl
of bel 06-10039919 of 0591-652970

Een inspirerend Management Development Programma met onderwerpen die er toe doen en die uitnodigen om je er meer in te gaan verdiepen!

Het MD programma is een programma dat eye-openers geeft en waarbij je je eigen netwerk kunt uitbreiden. Het programma volgen met mensen uit diverse sectoren is een waardevolle toevoeging.

Alex

Ik heb het MDP als ontzettend fijn ervaren, de niet al te grote groep en diversiteit van deelnemers hebben daar aan bijgedragen. Ik heb alle dagen mijn volledige aandacht kunnen geven omdat het interactief was. De opdrachten waren erg leuk!

Theo

Het MD programma van Cvites was voor mij een uitje waar ik heel veel van geleerd heb en waar ik graag naar toe ging.

Patrick

Gaaf! Ik had nooit verwacht dat er in zo’n korte tijd zo veel kon gebeuren

Ik heb het programma als zeer positief beschouwd. Voor mij als beginnende leidinggevende was het een zeer nuttig programma. Leuk om een keer inhoudelijk over sociale aspecten te praten in plaats van inhoudelijk over werk. Vrije omgeving (geen collega’s) maakt dit ook interessant.

Mark

Vernieuwend, inspirerend, persoonlijk, een mooi programma om te volgen.

Cor

Ik ben zeer positief over het MD programma. Heel open programma met veel ruimte voor eigen inbreng en discussie. En zeer prettige sfeer.

Sander (manager)

Het programma zit goed in elkaar. Ontzettend leerzaam en interactief wat het erg leuk maakt! Ik zou aan iedereen willen aanbevelen om deze cursus te volgen. De cursus maakt niet alleen je eigen leven beter en makkelijker maar ook zeker van diegene die rondom je staan/werken. Zowel privé als zakelijk.

Thom (Projectmanager)

Voor mij als beginnend leidinggevende was het een zeer nuttig programma. Leuk om een keer een training te volgen over leiderschap en sociale interacties i.p.v. inhoudelijk over het werk. Vrije omgeving en kleine groep (geen collega’s) maakt het ook interessant.

Mark (beginnend leidinggevende)